tor. 28. maj | The Business of Art & Culture Scandinavi

MEANWHILE SPACES - kulturens ansvar i byrummet 2030

I 2030 har Danmark ikke længere 109 handelsbyer - men kun omkring 30. Hvad betyder det for byernes sammenhængskraft og kulturaktører? Hvilken rolle spiller kulturlivet i fremtidens levende byer - og hvilke ambitioner kan vi have på kulturens vegne?
Man kan ikke længere tilmelde sig
MEANWHILE SPACES - kulturens ansvar i byrummet 2030

Tid og sted

28. maj 2020 10.00 – 15.00
The Business of Art & Culture Scandinavi, BLXOHUB

Om arrangementet

Vores bymidter oplever en tilbagegang i detailhandelen med lukkede butikker og mindre liv i gaderne. Tidligere velfungerende erhvervsområder har svært ved at tiltrække nye virksomheder. De små byer i kystområderne har ikke den nødvendige aktivitet som turisterne efterspørger.

Det har på mange måder indflydelse på kulturlivet i byerne og på denne masterclass kigger vi nærmere på kulturens fremtidige rolle i byernes selvorståelse, på kulturens indflydelse på både byrum, foreningsliv... og ejendomspriser.

Best case practice fra UK kommer fra Leeds, hvor man har arbejdet intenst med 'meanwhile spaces' og vi undersøger hvilket viden der er på området og hvordan man i fremtiden kan tale kultur, når sammenhængskraften forsvinder. Med andre ord: er det en trussel for kulturinstitutionerne eller er det lige præcis den position, som kulturen ønsker at være i for at kunne skabe værdien og sætte en dagsorden?

Vil du dele med en kollega?