BARC er valgt som nordisk partner til Museum Shop Sunday

Vi er stolte over at kunne offentliggøre, at amerikanske MSA (Museum Store Association) og britiske ACE (Association for Cultural Enterprises) har inviteret Barc Scandinavia ind som partner i det internationale museumssamarbejde, Museum Shop Sunday.

 

Museum Shop Sunday er en årligt tilbagevendende begivenhed, der skal sætte fokus på de interessante produkter, som findes blandt kulturinstitutionerne i deres butikker, partnerskaber og detailhandel. Museum Shop Sunday har vokset sig stærkt over de senere år og vil i år strække sig over flere kontinenter, når lande fra Nordamerika, Europa og Oceanien deltager. Sidste år deltog mere end 1.000 museer.

 

Et samvittighedsfuldt alternativ til Black Friday

 

Det kan være svært at få ørenlyd, når den "traditionelle" detailhandel kæmper om opmærksomheden på Black Friday. Men i Barc Scandinavia synes vi, at der er noget fint og livsbekræftende i at råbe det åndløse rabathysteri midt imod. Sammen med vores internationale partnere (og betrygget af deres mange års erfaring) vover vi forsøget, når vi – to dage efter Black Friday – lancerer Museum Shop Sunday i Norden.

Kampagnen skal sætte fokus på kulturelle produkter oggive gæster og forbrugere et alternativ, så de får mulighed for at støtte deres lokale kulturinstitution og få en historiebaseret indkøbsoplevelse i samme ombæring. Samtidig udfordrer det museumsbutikkerne til at præsentere de helt rette produkter, som indkapsler deres særlige historie og DNA i et globalt museumsmarked. En interessant øvelse - sammen står vi stærkt, men stærkest gennem vores forskellighed. 

Hvad gør kulturinstitutionernes detailhandel til noget særligt?

 

Så hvad har gjort Museum Shop Sunday til en succes i især USA og UK? Det er en blandet opskrift, men kernen er efter vores opfattelse en stigende interesse for historisk rodfæstning, unikke historier og autenticitet.

Originale og eksklusive varer:

Ude blandt de danske museumsforretninger kan man købe varer, der ikke er mulige at opdrive andre steder. Ofte skæve genstande og smukke designobjekter, der er eksklusive for museernes butikker og som rummer en særlig fortælling.

 

Shop med god samvittighed:

Som forbruger støtter du både din lokale kulturinstitution, de mindre leverandører og -kunstnere, når du handler i museumsbutikken.

 

En meningsfyldt shopping-oplevelse:

Museum Shop Sunday danner rammerne for en sjov og afslappende shopping-oplevelse, der står i skarp kontrast til Black Fridays hysteri og stress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad får kulturinstitutionerne ud af Museum Shop Sunday?

 

Højere omsætning:

I 2018 kunne Museum Shop Sunday-museerne notere, at de oplevede en stigning på op til 68% i omsætning og en stigning på op til 55% i antal af besøgende. 

Tiltræk nye gæster:

Museum Shop Sunday er en oplagt mulighed for at tiltrække nye gæster og en anledning til at indgå i en ny dialog med allerede eksisterende kunder

 

Museum-shoppen som et supplement eller reelt alternativ:

Kampagnen viser gæsterne, at museumsshoppen faktisk er et reelt alternativ - ikke hver gang, men til særlige gaver til særlige personer - inkl. een selv!


International rækkevidde, mediebevågenhed og omtale:

Museum Shop Sunday tilbyder en platform, hvorfra man kan tiltrække sig mediebevågenhed og omtale. Samtidig er det ikke prisen (som i Black Friday), der vinder publikums hjerter. Det er historien bag og omkring produktet.

Fagligt samarbejde, inspiration & fokus på produktudvikling:

1.000 museer arbejder sammen. Det er for os utroligt interessant at se, hvilke produkter, der findes, hvilke der sælger og hvilke produktudviklinger, der er lykkedes for andre. 

I er velkomne til at deltage i Barcs del af Museum Shop Sunday!

Og I vil blive modtaget af en kyndig Barc-medarbejder, som har eksekveret projektet i UK - på et af vores favoritmuseer endda, Imperial War Museum. Et stort og varmt velkommen til Hannah Walsh, som til vores held er flyttet til Danmark og nu er stødt til vores hold på BLOX i Københavns inderhavn. 

 

Der er stort set ingen krav for deltagelse – udover at vi naturligvis forventer, at I vil medvirke til at stable en sjov og mindeværdig begivenhed på benene sammen med os. 

 

Alle deltagende museer vil få et marketing tool kit, der indeholder grafisk materiale, FAQs og andet brugbart materiale i forbindelse med kampagnen. Det gælder naturligvis også fysisk materiale til museumsbutikkerne såsom flyers, plakater, etc

BIO: Hannah Walsh 

Dygtige og dedikerede BARC-medarbejdere står klar til at besvare de spørgsmål, I eventuelt måtte have. Sidste skud på stammen er bestemt ingen undtagelse.

 

Barc Scandinavia har bl.a. allieret sig med en britisk campaignist, Hannah Walsh. Hannah har - gennem sit tidligere arbejde hos The Imperial War Museum - erfaring med at eksekvere Museum Shop Sunday.

Hannah har over 10 års erfaring med online-salg, engroshandel og marketing indenfor den britiske kultursektor.

Hannah har desuden erfaring indenfor forskellige dele af den britiske detailhandel.

Email: hannah@barcscandinavia.com

Tlf.: 21 68 11 88

 

Hvis I vil vide mere om Museum Shop Sunday eller være en del af kampagnen, så kan I læse videre her.

Barc Scandinavia //                                           

Museum Shop Sunday-FAQ             

 

Barc Scandinavia //

Museum Shop Sunday-strategy                         

barc teal.png

OM OS

BARC Scandinavia er en netværksorganisation, der har 360 graders fokus på digitalisering, forretningsudvikling & kommunikation i kultursektoren. 

KONTAKT >

E: kontakt @ barcscandinavia.com

  • LinkedIn
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • SoundCloud

BARC Scandinavia

BLOX:Hub

Bryghuspladsen 8 

1473 København K

CVR nr. 40411615

Danske Bank

Reg.nr: 3409
Konto nr.: 12796471