INDLÆGSTYPER

TEMAER

International vidensudveksling

Hvad kan hollandske museumsfolk lære fra danske kolleger – og omvendt?

BARC Scandinavia har, i samarbejde med Cultuur & Retail Amsterdam, arrangeret en studietur på dansk grund for hollandske fagfæller. Deltagerne besøgte branchemessen for designprofessionelle, Formland i Billund, plus toneangivende kulturinstitutioner i Københavnsområdet, men før vi dykker ned i studieturens detaljer, vil vi gerne slå et slag for efteruddannelse og kompetenceudvikling.


Hvorfor er efteruddannelse vigtig?

Vores branche er altid under udvikling og i kulturen går det stærkt. Nye kompetencer skal erhverves og gamle horisonter skal udvides. Det er tidskrævende at holde sig ajour inden for sit fagfelt, når man samtidig skal løse daglige gøremål på arbejdspladsen. Forestil dig nu, at du også skal finde tid til at videreformidle din nyerhvervede viden til dine medarbejdere. Det er en næsten umulig opgave. Det er her, BARC kommer ind i billedet.


”What if we invest in our employees and they leave?”
“What if you don’t and they stay?”

Én af de måder, vi udvikler jeres medarbejdere på, er ved at invitere til fagligt relevante kursusrejser med internationale aktører.


Scandinavian Retail Tour 1 # SMRT

August måned var BARC medarrangør af The Scandinavian Museum Retail Tour, hvor hollandske museumsfolk mødte fagfæller, blev opdateret på trends og diskuterede aktuelle potentialer og udfordringer.

SMK

De hollandske gæster turnerede København rundt i selskab med kunsthistoriker Line Rosenvinge. Turen gik forbi SMK, Statens Naturhistoriske Museum, Botanisk Have, Cinemateket, Designmuseum Danmark, Parkmuseerne, Nationalmuseet, Ny Carlsberg Glyptotek, Bredgade-gallerier og designkollektiver, herunder den kunsthåndværker som har de fleste følgere på sociale medier worldwide (p.t. 908.342).

Det overordnede fokus var detailaspektet, så Barc faciliterede den faglige samtale og møderne med de respektive detailansvarlige medarbejdere. Samtalerne handlede også om fordelene ved konsekvens i visuel identitet, strategisk markedsføring, branding og konsolidering af institutionens bløde værdier. Samt om nødvendigheden i at museumsfaglige og produktudviklere samarbejder.

Der blev endda tid til et glas mousserende vin under palmetræerne og endnu mere faglig sparring, da turen nåede sin endestation ved Ny Carlsberg Glyptotek.

Er din organisation også interesseret i at deltage på en spændende og inspirerende studietur, så tøv ikke med at besøge Barc Scandinavia, hvor du kan finde vores næste fagrelevante kursusrejse. Næste gang går turen til London på vores Resilience-tur i november måned.


Jeres organisation kan også tilmelde sig vores masterclasses på vores hjemmeside. Vores næste masterclass, Ghosts!, handler om digital marketing og publikumsudvikling.


En nem måde at holde sig opdateret er naturligvis ved at tilmelde sig vores nyhedsbrev. Det kan I gøre lige her.


Det er også muligt at følge Barc Scandinavia på henholdsvis Facebook, LinkedIn og Instagram.


God rejselyst!