INDLÆGSTYPER

TEMAER

Converse giver tilbage til rødderne - Converse Rubber Tracks

Denne case omhandler strategiske partnerskaber og marketing.


Converse startede tilbage i 2015 et samarbejde med ukendte musikere og bands, der aspirerede mod pladekontrakter og stjernestatus. Men hvorfor var samarbejdet mellem kommercielle Converse og de ubeskrevne blade fra den kunstneriske verden særligt vellykket? For at besvare dette spørgsmål bliver vi nødt til at dykke ned i Converses historie og deres DNA.


Rock 'n' Roll-skoen og kerne-dna

Converse-virksomheden har en omfattende historie. Den amerikanske skofabrikant startede med at lave sko til militært brug under 2. verdenskrig, selvom dele af deres produktion var henvendt til civilt brug. Efter krigen blev deres primære marked sportsfolk, og deres mest ikoniske sneakers, Chuck Taylor All Star, er da også oprindeligt en gummisko, der er beregnet til brug i forbindelse med basketball-spil.

Chuck Taylor All-Star

Den populære All-Star-model skulle dog vise sig at have en bredere appel end bare basketballspillere. Converse All-Star er deres bestseller, og den er især blevet populær hos musikerne - og måske i særdeleshed rockmusikerne. Listen med musikere, der samtidig er loyale Converse-brugere er uudtømmelig, men den tæller bl.a. navne som Kurt Cobain (Nirvana), James Hetfield (Metallica) og Robert Plant (Led Zeppelin). Rock 'n' roll er en del af Converses grundfortælling og DNA. Og netop derfor var det oplagt, at Converse gav noget tilbage til musikerne, der har været ambassadører for deres brand igennem så mange år.


Converse Rubber Tracks

Converse valgte at give noget tilbage til rockscenen, deres mest loyale kundesegment, ved at starte kampagnen Converse Rubber Tracks. Converse lejede profesionelle lydstudier verden over, hvor ukendte, håbefulde bands kunne få lov at indspille deres materiale under state of the art-forhold - kvit og frit naturligvis. Flere af studiesessioner kulminerede endda i koncerter.


Converse gav noget tilbage til den kultur, de skylder alt, og fik samtidig noget kultur tilbage i form af musik og derved god pr. Du kan se deres case-video herunder: