INDLÆGSTYPER

TEMAER

H&M støtter kulturen - og kulturforbrugerne støtter dem

Denne case omhandler strategiske partnerskaber.


I 2015 indgik H&M og sangeringen Florrie i et partnerskab, der formåede at udvide H&Ms brand i en sådan grad, at modekoncernen ikke kun bliver sat i forbindelse med high street-forretninger med tøj til rimelige priser - det lykkedes H&M at blive en kulturel aktør.


Fra Västerås til Coachella

H&M udgav i 2015 Florries single og musikvideo, Too Young To Remember, under projektet H&M Music. H&M gjorde sig desuden til sponsor for den trendsættende kultfestival Coachella. Men skal tøjkæder til at investere i deres eget pladeselskab nu? Eller festival?

Ikke nødvendigvis, men ifølge Nielsen Music Report fra samme år er der megen gunst at hente blandt musikforbrugerne, hvis man støtter kulturen. Rapporten siger, at hele "76% af alle festivalgængere er mere villige til at købe produkter fra et brand, der støtter enten festivaller eller koncerter".

Tallene taler sit tydelige sprog: Virksomhederne er klar til at indgå i denne slags partnerskaber, er musikerne også det?


H&M Music: Too Young To Remember, Florrie


H&M Music: Let's Live for Today, The Atomics (H&M x Coachella)

Både samarbejdet med Florrie og The Atomics udmøntede sig i konkrete designkollektioner, der kunne købes i de fysiske butikker og online. Kunstnerne var involveret i designprocessen.