PRESSEMEDDELELSE 29.11.2019
Danske kulturinstitutioner tilslutter sig internationalt initiativ som tilbyder ro og mening i gaveræset - Museum Shop Sunday
Pressemeddelelse og fotos her: 
PRESSEMEDDELELSE:
Lancering af BARC Scandinavia

Ny organisation vil styrke kulturen med forretningsudvikling efter internationalt forbillede

Tre rutinerede kulturledere stifter en ny medlemsorganisation – The Business of Art & Culture Scandinavia (BARC) - som efter engelsk forbillede vil styrke den nordiske kultursektor. Første podcast om innovativ forretningsudvikling er ude.

https://www.barcscandinavia.com/podcast

 

BARC er skabt i samarbejde med britiske The Association for Cultural Enterprise (ACE), som gennem 40 år har haft til formål at udvikle bæredygtig drift for insititutioner som the Tate, British Museum & National Gallery. Den engelske opskrift på vellykket digitalisering, forretningsudvikling og publikumsrelevans har været vidensdeling og uddannelse på tværs af kultursektoren.

 

Kulturens institutioner er tvunget til at øge egenindtjeningen i en tid, hvor kulturvanerne ændrer sig og kravet til digitale kompetencer stiger. Vi skal undgå at gentage fejlene og vi kan hurtigere finde de rette værktøjer, hvis vi kigger til UK’s succeser, mener kræfterne bag BARC:

 

- At have adgang til så veludviklet en sektor gør, at vi kan se de nordiske kulturinstitutioners særlige behov i en kontekst af 40 års erfaring og samarbejde. Vi kan lære af de bedste cases indenfor digital omstilling og sikre at vi når publikum på de relevante platforme. Det bliver nødvendigt at lære af hinandens strategier i en hård kamp om publikums opmærksomhed, siger Frederik Fabricius, stifter og partner hos BARC Scandinavia og tidl. europæisk partnerchef for IBM.

 

Som et led i vidensdelingen tilbyder BARC Scandinavia nyhedsbreve, case studies, værktøjer, uddannelsesforløb, studierejser og podcasts med fokus på bæredygtige forretningsmodeller.

 

Det første podcast er netop udkommet med historien om Norman Wilkinson, som var grafisk designer og inspireret af Picassos kubisme. Wilkinson var også løjtnant i den engelske flåde under 1. Verdenskrig og i den ulige kamp mod de tyske torpedoer i Den Engelske Kanal fik han ideen til en camouflage til havs. Designet blev kaldt DAZZLE – og blev 100 år senere genopdaget af et grafisk bureau, Patternity, i arkiverne hos Imperial War Museum i London og udviklet til et design-ikon, som har styrket museets licenseringsværdi og kernefortælling.

 

BARC-Podcasten fortæller historien bag designet og beder danske og internationale specialister forklare de processer man skal igennem, hvis man vil genopfriske guldet fra kulturens arkiver:

 

LINK TIL PODCAST: https://www.barcscandinavia.com/podcast

 

BARCs første masterclass Licensering & Produktudvikling finder sted på Nationalmuseet d. 23. Maj. Læs mere her:

https://www.barcscandinavia.com/arrangementer

 

 

 

MERE OM BARC

 

En vigtig målsætning for BARC Scandinavia er at tænke ud af de sektor-specifikke rammer for at skabe forretningsudvikling med gæster og publikum i centrum, fortæller BARC-partner og tidligere chef i DR og TV2, Søren Mikael Rasmussen:

 

- Der er mange strategier kulturinstitutionerne kan bringe i spil, men der er først og fremmest behov for viden om brugerne for at bringe fagligheden i spil på nye måder og udvikle forretningen gennem nye initiativer og digitalisering. Kulturinstitutionerne lære meget af andre hinanden - museerne af designerne, litteraturen af musikken, festivalerne af sporten.

 

BARC Scandinavia peger på, at kulturlivet ligger inde med en række uforløste potentialer. Kommunikation kan sadle om fra annoncering til dialog og samarbejde. Og de enkelte kulturbrands kan sælge sig selv som det naturlige epicenter for de værdier, som virksomheder i stigende grad efterspørger:

 

-  Virksomheder efterspørger indhold, nye kanaler, influenter, events og troværdige budskaber. Alt det lever naturligt i kulturen og kan skabe værdi for virksomhederne i form af kommunikation. I en tid, hvor annoncer og PR er holdt op med at virke er det partnerskaber – deling af målgrupper og samtaler – som skal bære fremtidens budskaber. Her kan kan vi blive meget til at samarbejde og udvikle vores kulturbrands i fællesskab, siger Martin Buck Hegaard, partner i BARC, tidligere bureaudirektør og manden bag store partnerskaber for bl.a. MØ, Microsoft, Danske Bank, B&O og Telia.

 

 

Holdet bag BARC er Frederik Fabricius (direktør i Culture Nordic og bosat i England), Søren Mikael Rasmussen (partner i Rasmussen & Marker), Martin Buck Hegaard (direktør og ejer af New Relevance), Mette Skjøttgaard (podacast- og medieansvarlig) og Anne-Sofie Rudolph Christensen (antropolog og projektleder).

 

BARC har kontor i Surrey syd for London i England, på Vartov og BLOX i København.

OM OS

BARC Scandinavia er en medlemsorganisation der har 360 graders fokus på digitalisering, forretningsudvikling & kommunikation i kultursektoren. 

Vil Du modtage vores nyhedsbreve?

© 2018 by BARC Scandinavia

KONTAKT >

E: kontakt @ barcscandinavia.com

M: +45 3024 7910

BARC Scandinavia

BLOX:Hub

Bryghuspladsen 8 

1473 København K

CVR nr. 40411615

Danske Bank

Reg.nr: 3409
Konto nr.: 12796471
 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon