top of page

Hvem er BARC Scandinavia?

BARC står for Business of Art and Culture. Vi deler viden og rådgiver kulturlivets aktører, så de bliver bedre i stand til at forene kulturel integritet med forretningssans ud fra et helhedssyn på digitalisering, forretningsudvikling og kommunikation.

Vores ambition er at arbejde på tværs af kultursektoren og give vores kunder og medlemmer handlefrihed - med kort afsæt og blik for de bedste cases på det internationale marked. Vi ser en tendens til ophobning af viden i rapporter, hvilket isoleret set er positivt, men nogle gange har udviklingen flyttet sig, inden rapporten ligger færdig. Måske er det på tide at teste og implementere anbefalingerne - at skabe rum for test af løsninger og eksekvering af den viden, som foreligger og de værtkøjer, som er afprøvet andre steder i verden.

BARC er tænkt som en sector support organisation. Vi vælger at fokusere på de tværgående metoder, mål og udfordringer, der samler på tværs af sektoren. Vi er oprindeligt skabt i samarbejde med britiske The Association for Cultural Enterprise (ACE), som gennem 40 år har haft til formål at udvikle bæredygtig drift for insititutioner som the Tate, British Museum & National Gallery. Den engelske opskrift på vellykket digitalisering, forretningsudvikling og publikumsrelevans har været vidensdeling og uddannelse på tværs af kultursektoren.

Vi er Nordens skarpeste på partnerskaber og har skabt metoden Relevansdesign, som imødeser fremtidens transformative partnerskaber - også på kulturområdet. I regi af partnerskaber, licenser og produktudvikling er vi en virksomhedsdatabase af +100 erhvervskontakter, som vi matchmaker ind i kultursektoren. Vi brænder for kunst, kultur og folkeoplysning og forventer relevante, intuitive og implementerbare løsninger - også af os selv. Og så er vi en effektiv samarbejdspartner og kanal - med et månedligt nyhedsbrev med +1.500 kulturprofessionelle abonnenter og en åbningsrate på 49%. Vi er desuden partnere med Permild & Rosengreen, Danmarks ældste plakatforretning, på onlinebutikken Art Shop Scandinavia, som formidler print on demand billeder og plakater fra den nordiske kultursektor.

Vi driver et skandinavisk medlemsnetværk for +60 kulturaktører et netværk for hele organisation - ikke kun for ledelsen - og vores mål er at give medlemmer et årshjul for opkvalificering ved at samle, formidle og implementere løsninger på tværs af sektoren, i et internationalt perspektiv og med kort afsæt til handling. Vi samler og distribuerer viden gennem ti årlige webinarer med førende danske og internationale specialister, fire masterclasses og to konferencer, herunder Nordens største kulturkonference, Kulturkraft, som vi producerer i et stærkt partnerskab med Kulturmonitor og Dansk Industri. Vi samler væsentlige trends i vores podcasts og deler rapporter og publikationer med kunder og medlemmer i vores ressource-bibliotek her på siden og på sociale medier. 

Er du vores nye kollega?

Student søges

Er det dig?

Læs mere eller send os din ansøgning nu

Christian Goldbach portræt

Christian Goldbach

Partnerskabsspecialist

Partnerskaber

Lars Bertolt Winther portræt

Lars Bertolt Winther

Managing partner

Medlemsnetværk, digitalisering, forretningsudvikling

Peter Bentzon portræt

Peter Bentzon

Associeret partner

ESG og partnerskaber

Martin Buck Hegaard portræt

Martin Buck Hegaard

Stifter og partner

Partnerskaber og kommunikation

bottom of page