top of page

Museer, YouTubere og Influencers

Denne case omhandler strategiske partnerskaber og digitalisering.


Det er lykkedes Nationalmuseet at løfte deres besøgstal markant, efter Rane Willerslev er tiltråds som museumsdirektør. Denne case dykker ned i én af de potentielt mange årsager til denne fremgang; influencer marketing.


VLOG, Prinsesse for en dag

Lige siden Rane Willerslev tiltrådte som museumsdirektør hos Nationalmuseet d. 1. juli 2017 har museet været genstand for en gennemgribende transformation. Kedsomhedsknapper, Lortemorgen og andre tiltag, der ikke just står på første side i Museologiens ABC.


Et af Nationalmuseets innovative tiltag er influencer marketing, som videoen herunder er et eksempel på:

I kraft af samarbejdet med YouTuberen Camilla Frederikke, der fik en 1700-tals makeover på Kronborg, nåede Nationalmuseet ud til over 100.000 unikke visninger, 350.000 YouTube-subscribers og 80.000 instagram-followers.


Kulturen har indholdet, influenceren har kanalen

Influencere lever dybest set af at levere spændende indhold til deres følgere, hvorfor kulturen har meget at tilbyde dem. Content is king, som man siger i influencer-kredse.

Influenceren vil have indhold, mens kulturinstitutionen ønsker promovering gennem kanaler, der kan appellere til andre end deres almindelige kernepublikum. Transaktionen mellem kulturinstitution og influencer er derfor meget ligetil. Og måske er det lige netop et samarbejde som dette, der var medvirkende til, at Nationalmuseet i 2019 kunne nyde godt af en 10% stigning i publikumsvækst sammenlignet med 2018.


Nationalmuseets samarbejde med Camilla Frederikke blev desuden vist i Danmarks Radios udsendelse om Rane Willerslev og Nationalmuseet tilbage i 2018.

Ressourcer for medlemmer

bottom of page