Teknologien & barndommens nostalgi

Produceret af instruktør / interaktiv medieinnovator Chris Milk sammen med Googles Creative Lab, blev The Wilderness Downtown en interaktiv musikvideo til Arcade Fire's sang "We Used to Wait".


The Wilderness Downtown er endnu et eksempel på en teknologi-gigant, som brugte musik og kulturel indlevelse til at iscenesætte og lancere et nyt produkt. Denne gang var det Google, der i 2010 lancerede browseren Chrome, som skulle konkurrere med Microsofts markedsleder, Internet Explorer.


Det uforligneligt geniale i strategien er, at Chrome/The Wilderness er en højest personlig oplevelse som genererede en høj delingsrate og samtale-værdi blandt almindelige internetbrugere. Kombineret med Arcade Fires globale fanskare fik Google stor spredning og et højt antal nye brugere af Chrome-browseren. Dermed nåede man både de almindelige brugere - og de udviklere, som fremover skulle udvikle til Chrome og som med det samme så at denne HTML5-baserede browser var Internet Explorer overlegen.


The rest is history. 9 år senere er Chrome i dag markedsleder med 62.9%, mens Internet Explorer ligger under 2%. Se case-videoen herunder:
Selvom det ikke er et eksempel på konventionel crowdsourcing - et slags samlet arbejde produceret af et stort antal individer - opnår Wilderness Downtown ikke desto mindre følelsesmæssigt engagement på grund af den måde, det integrerer deltagerens bidrag til værket. Uden deltagerens input ville projektet faktisk mangle betydelig følelsesmæssig indflydelse på alle.


Oprettet i HTML5 som et udstillingsvindue til Googles daværende nye Chrome browser, beder projektet deltageren om at starte med at indtaste adressen på deres barndomshjem, som derefter bruges til at åbne Google Earth- og Google Street View-billeder som kildefiler i en interaktiv musikvideo.