top of page

BARC [hacks]: Customer Relationship Management & CRM-systemer

Det har aldrig været nemt at målrette sine budskaber til specifikke segmenter iblandt eksisterende og potentielle brugere - men nutidens målgrupper er om muligt endnu mere komplekse og sammensatte end nogensinde før. Heldigvis er det med data fra mange forskellige kilder muligt at tegne et meget forfinet billede af, hvem ens kunder og gæster er - og at kommunikere målrettet til dem ud fra det kendskab til deres præferencer, købsmønstre og andre kendetegn.


Denne data er som oftest tilgængelig på en lang række forskellige platforme som fx billet-system, nyhedsbrev, sociale medier, brugerundersøgelser - og det fulde potentiale ligger i, at kombinere denne data, og dermed styrke sit billede af hvem den enkelte gæst er, for derigennem at kunne servicere gæsten bedre.


Én måde at arbejde med denne komination af data er i et såkaldt CRM-system (Customer Relationship Management). Det kan enten ske ved at tilføre data fra andre systemer til ét af de systemer man arbejder mest med i hverdagen (som fx MailChimp) eller ved at samle data i et helt tredje system. Uanset metoden, så rummer en struktureret tilgang til CRM muligheder for at højne niveauet af målretning og individualisering af din kommunikation og dine tilbud.


Vi dykker i dette BARC [hacks] ned i emnet CRM og dets potentialer sammen med kampagnechef hos Nuuday, Signe Skovgaard. Signe Skovgaard er uddannet Cand. Mag., og har mere end 15 års erfaring med kommunikation og marketing fra bl.a. Det Kongelige Teater, Dansk Flygtningehjælp og Gyldendal. Siden 2022 har hun arbejdet som kampagnechef i YouSee med særligt fokus på marketing automation. Hun bevæger sig i krydsfeltet mellem forretningsudvikling, data og kommunikation og brænder for kreative kampagner og den gode, loyalitetsskabende kundeoplevelse.


Hent slides fra webinaret her:

20230331 - BARC [hacks] - CRM og CRM-systemer
.pdf
Download PDF • 1.43MB


Comments


Ressourcer for medlemmer

bottom of page